De rechtbank heeft een 51-jarige man uit Steenbergen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 jaar voor onder meer poging tot moord op zijn vriendin.

Het slachtoffer vertelde september vorig jaar aan haar vriend dat zij ‘een beetje ruimte’ nodig had in hun relatie. Na dit gesprek gingen ze samen met vrienden wat drinken in een café. Na het cafébezoek greep de man zijn vriendin vast en trok haar zijn woning binnen. Daar werd zij onder meer tegen haar zin tot seks gedwongen.

Op een gegeven moment liet de man haar gaan maar liep nog met een pistool achter haar aan naar de auto. De vrouw probeerde te vluchten maar de verdachte achterhaalde haar en duwde haar terug zijn woning in. Toen de vrouw om medische hulp vroeg kneep hij haar keel dicht tot ze flauwviel en stak haar nog een aantal keer met een mes.

Buurtbewoners hadden inmiddels de politie gealarmeerd die ter plaatse kwamen voor onderzoek. In het huis werd de vrouw aangetroffen in een grote plas bloed. De rechtbank Den Bosch acht bewezen dat de Steenbergenaar zijn vriendin meerdere keren bewust heeft geprobeerd te doden. De man die eerder al veroordeeld is voor verkrachting en geweldsdelicten moet nu 21 jaar de cel in en 62.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.