Er gaat een verhaal rond dat een zeer vermogende groep criminelen de in beslag genomen servers van PGP-aanbieder Ennetcom zou hebben gekocht en berichten heeft gemanipuleerd.

Dat meldt Het Parool. Advocaat Jan-Hein Kuipers vertelde dit tijdens een zitting maandagochtend in de zwaarbeveiligde rechtbank op Schiphol. In het criminele milieu gaan geruchten rond dat een bepaalde groep doelbewust PGP-berichten zou hebben gemanipuleerd. De rechtbank is hier niet in meegegaan en verwierp de ‘te vage’ verzoek van Kuipers.

De cliënt van Kuipers, de 24-jarige Hicham M., wordt verdacht van verschillende liquidaties en pogingen tot liquidaties. Het gaat om de liquidaties van Chahid Yakhlaf en Eaneas Lomp. Verder wordt M. verdacht van een dubbele liquidatie in Spanje en een poging tot liquidatie in Amsterdam.

De criminelen voelden zich lange tijd onaantastbaar en spraken openlijk via PGP-toestellen over drugshandel en liquidaties. Na de inbeslagname van de servers van Ennetcom zijn veel zaken aan het licht gekomen. Nu riskeren veel betrokkenen een levenslange celstraf omdat ze zich al die tijd veilig waanden.