Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

21 maanden cel opgelegd aan vader uit Veenendaal voor 5 jaar lang misbruiken dochter

De rechtbank heeft een man uit Veenendaal veroordeeld tot 21 maanden cel voor het jarenlang misbruiken van zijn eigen dochter.

Het slachtoffer zat naar eigen zeggen in groep 2 of 3 toen haar vader haar voor de eerste keer misbruikte. Dat was in 2002. Haar moeder draaide toen veel avond- en nachtdiensten. Zodra haar zusje op bed lag, was ze alleen met haar vader en zou het misbruik hebben plaatsgevonden. Dit gebeurde op de bank en onder de douche. . De 61-jarige man heeft een aantal ontuchtige handelingen bekend. Volgens hem is het maar een paar keer gebeurd.

In de periode tussen 2014 en 2017 heeft het slachtoffer op vier verschillende momenten verklaringen afgelegd over het misbruik, onder meer bij haar therapeut. Uiteindelijk deed ze in december 2017 aangifte bij de politie. De rechtbank stelt vast dat het slachtoffer steeds hetzelfde heeft verklaard over het misbruik. Zowel over de handelingen die hebben plaatsgevonden, als de frequentie van het misbruik, de omstandigheden én de locatie waar(onder) dat misbruik kon plaatsvinden zijn de verklaringen van het slachtoffer consistent.

De verdachte heeft misbruik gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene en als vader op het slachtoffer had. Hij had alleen maar oog voor bevrediging van zijn eigen lustgevoelens, zonder zich te bekommeren om de schade die hij daarmee bij zijn dochter aanrichtte, aldus de rechtbank. De rechtbank legt de man een gevangenisstraf op van 33 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. De officier van justitie had 36 maanden geëist.