© Politie

VIDEO: Poging tot liquidatie advocaat gelinkt aan beschieting sportschool in Losser

Een beschieting van een Nederlandse advocaat in het Duitse Gronau blijkt gelinkt te zijn aan de beschieting van een sportschool in Losser.

Dat heeft de politie bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Advocaat Philippe Schol werd in november 2019 op straat in Gronau neergeschoten. Hij raakte hierbij zwaargewond, maar overleefde de moordaanslag. Een maand eerder werd een sportschool beschoten.

Uit onderzoek van de recherche blijkt dat er mogelijk een link is tussen de schietpartij in Gronau en het beschieten van de sportschool. De schutter bij de sportschool in Losser reed in een zwarte BMW. Deze BMW wordt gelinkt aan de zilvergrijze Volkswagen Polo die werd gebruikt bij de beschieting in Gronau.

Volgens de politie is het opvallend dat beide auto’s niet uitgebrand zijn teruggevonden. Dat wijst er volgens het onderzoeksteam op dat beide voertuigen mogelijk nog in gebruik zijn. De daders en de auto’s worden gezocht door de politie. Er zijn nieuwe beelden getoond en een beloning van 17.500 euro is uitgeloofd voor de gouden tip.

https://www.youtube.com/watch?v=FRkbZHDfDVU