© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

22 jaar cel voor koelbloedige liquidatie lid motorclub No Surrender in Molenschot

Het gerechtshof Den Bosch heeft in hoger beroep een man veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor een koelbloedige liquidatie van een lid van motorclub No Surrender in Molenschot.

Ook moet hij bijna 20.000 euro aan schadevergoeding betalen. De Tilburger schoot in de zomer van 2015 een 27-jarige man dood in Molenschot. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde de verdachte, Sooi de C., eerder 18 jaar cel op voor deze moord.

De 27-jarige Hugo van Houten werd op 17 augustus 2015 onder vuur genomen waarna hij probeerde weg te rennen. Terwijl hij rende werd hij van achteren opnieuw beschoten. Toen hij op de grond lag maakte de dader het slachtoffer af met twee schoten van dichtbij door zijn hoofd. Volgens het OM gaat het om een zeer kille afrekening. Het slachtoffer werd na de liquidatie nog naar de bosjes gesleept en zijn telefoon is meegenomen. Het slachtoffer en de 42-jarige verdachte Sooi de C. kenden elkaar en hadden een afspraak op die zomerdag.

De verdachte vluchtte na de liquidatie naar Roemenië waar hij in 2016 werd aangehouden. Hij stond enige tijd op de Nationale Opsporingslijst.