Gestolen BMW crasht en slaat over de kop bij ernstige aanrijding

De politie heeft meerdere verdachten aangehouden na een ernstige aanrijding met een gestolen BMW.

Naar aanleiding van een melding zaterdagmiddag van de eigenaar van een BMW die vertelde dat hij zijn had geparkeerd in Breda maar dat zijn autosleutels waren verdwenen. Kort daarna bleek dat ook zijn auto weg was. Nadat hij dat gemeld had aan het bureau kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen van een ernstige aanrijding op een kruising van de Burgemeester Materlaan in Oosterhout. Een auto zou daar over de kop geslagen zijn.

De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gegaan en troffen een ravage aan. Drie inzittenden van de BMW waren op dat moment al lopend gevlucht. Meerdere politie-eenheden startten een zoekactie naar deze drie. Ook bleek toen dat de gestolen BMW bij de aanrijding betrokken was. In het andere voertuig, wat was aangereden, zat een gewonde man. Ambulancepersoneel ontfermde zich over dit slachtoffer. Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

In de woonwijk werden achter elkaar drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 49-jarige man uit Dordrecht, een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland en een 32-jarige man uit Breda. De verdachten zouden mogelijk tijdens hun vlucht kleding uitgetrokken hebben en die ergens in de wijk hebben achtergelaten. De politiehond heeft niets gevonden. De drie verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.