Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

22 jaar gevangenisstraf geëist voor koelbloedige liquidatie ‘Haagse Holleeder’ door Hells Angel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 22 jaar gevangenisstraf geëist voor de koelbloedige liquidatie van Karel Pronk alias ‘Haagse Holleeder’.

Op 7 augustus 2018 werd de 60-jarige Karel Pronk aan de Kalverbos in Delft. Het slachtoffer had net daarvoor een horecagelegenheid verlaten toen een schutter van dichtbij meerdere kogels afvuurde.

Na de schietpartij heeft de politie een onderzoek ingesteld waarbij een verdachte in beeld kwam. De man was sinds de liquidatie op de vlucht en werd in september 2018 op de nationale en internationale opsporingslijsten geplaatst.

De 52-jarige verdachte werd uiteindelijk op 25 juni 2019 tijdens een reguliere verkeerscontrole in Spanje aangehouden. De autoriteiten hebben de verdachte overgeleverd aan Nederland en sindsdien zit hij vast in een cel.

Waarom de 60-jarige Delftenaar dood moest, is onduidelijk gebleven. De verdachte is tot in de rechtszaal blijven zwijgen. Uit het onderzoek zijn geen aanwijzingen gekomen. Het slachtoffer was een bekende crimineel, de verdachte een Hells Angel. Maar van enig verband is niets gebleken, aldus een woordvoerder van het OM. De officier heeft 22 jaar cel geëist tegen de verdachte. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.