Grote partij MDMA, vuurwapens en pillenmachine gepakt bij doorzoeking loods

De politie heeft bij doorzoeking van een pand in Nistelrode een grote partij MDMA, een pillenmachine en vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten zijn donderdagmiddag naar het pand aan de Grote Heide gegaan in verband met een bestuurlijke controle. Een team waarin verschillende partners samenwerken en dat zich richt op de aanpak van ingewikkelde handhavings- en ondermijningsproblematiek in Bernheze en Oss. Het doel was een bestuurlijke controle, met name gericht op zaken als bouw, milieu- en brandvergunningen.

Tijdens de controle werd een zogenaamde tabletteermachine (pillenmachine) aangetroffen. De politie heeft daarop een uitgebreide onderzoek verricht en het pand grondig doorzocht. Hierbij werd in totaal 100 kilo MDMA aangetroffen. Een deel daarvan was reeds verwerkt in gedrukte pillen. Een ander deel was in poedervorm en moest vermoedelijk nog tot pil worden verwerkt.

Na de drugsvangst werd de woning dat bij de loods hoort doorzocht. Daar werden twee vuurwapens met munitie gevonden en een stroomstootwapen. De apparatuur en de vuurwapens zijn in beslag genomen. Een 52-jarige man uit Vlijmen is aangehouden als verdachte. De man zit vast en de politie doet verder onderzoek.