23 auto’s én 250.000 euro cash in beslag genomen bij invallen politie en FIOD

De politie en FIOD hebben afgelopen dinsdag bij invallen inzake witwassen drieëntwintig auto’s en 250.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen.

Meer dan 100 rechercheurs van politie en FIOD vielen dinsdagochtend panden in Kaatsheuvel, Waalwijk, Rijen, Almkerk en Aalst binnen. Het doel was het verzamelen van bewijs tegen vier verdachten die onderwerp van onderzoek zijn. Verder moest er zoveel mogelijk kostbaarheden in beslag genomen worden omdat dit mogelijk verkregen kon zijn met crimineel geld. Dat meldt de politie.

In totaal werden negen locaties bezocht en doorzocht. De invallen verliepen rustig. Op een van de locaties werd een veertien jarige persoon aangehouden in verband met verboden wapenbezit, boksbeugel en valmes.

Bij de actie zijn in totaal 23 auto’s in beslag genomen die een waarde vertegenwoordigen van om en nabij de 180.000 euro. Bij één van de bedrijven werd tussen de autobanden en motorblokken een groot bedrag aan contant geld gevonden. Het bleek te gaan om meer dan 250.000 euro.