Super Mazing Haze © Crime-Nieuws.nl

Bulgaren met ‘jammer’ gepakt door politie voor rippen wiethok

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie na een melding over een verdachte situatie een hoeveelheid geripte wiet aangetroffen. In een woning werd een leeggehaalde wiethok ontdekt.

De politie werd rond 03.45 uur gebeld door een melder die zag hoe meerdere personen met grote zakken uit de bosjes aan de Lage Stee in Teteringen kwamen. Terwijl de agenten naar de locatie reden zagen ze een auto wegrijden en gaven de bestuurder een stopteken.

Tijdens de controle troffen agenten in de auto grote zakken met wiet aan. De bestuurder, een 34-jarige Bulgaar, werd daarop aangehouden. Een helikopter en een hondengeleider zochten in de omgeving mee naar verdachten.

Op het Hoenenveld werd een tweede verdachte aangetroffen in een auto. Deze 30-jarige Bulgaarse bleek in het bezit te zijn van een ‘jammer’. Dit is een verboden apparaat wat gebruikt kan worden om GPS en/of GSM signalen te storen. Ook zij werd aangehouden.

Verder onderzoek leidde naar een woning op de Lage Stee. Binnen werd een wiethok ontdekt die zojuist leeggehaald was. Alles wijst erop dat de planten geript zijn. De bewoner meldde zich dinsdagochtend en werd ook aangehouden. De verdachte rippers en de bewoner zitten vast.

Naast de auto’s waarin de verdachten werden aangetroffen, blafte de hond ook bij een ander voertuig. Deze bleek niet afgesloten te zijn en de motor was warm. Omdat het vermoeden bestaat dat ook dit voertuig met het incident te maken heeft, is ook deze in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.