Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

23 jaar cel voor liquidatie bekende crimineel in Porsche voor ogen zoon in Diemen

De rechtbank heeft 23 jaar cel opgelegd voor een liquidatie van een bekende crimineel voor de ogen van zijn zoontje in Diemen.

De uitspraak van de rechter is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). In de eis werd meegenomen dat het 9-jarige zoontje getuige was van de liquidatie. Daarnaast woog de rechter het feit mee dat de verdachte eerder al was veroordeeld voor het plannen van een nooit uitgevoerde liquidatie in Heemskerk. Volgens de aanklagers is de man een kille en berekenende moordenaar.

Het slachtoffer, 38-jarige Vincent Jalink, werd op 27 mei 2016 onder vuur genomen nadat hij net met zijn Porsche Cayenne bij zijn woning was gearriveerd. Zijn zoontje (9) was getuige van de moord.

Na onderzoek kwam een mogelijke schutter in beeld en werd aangehouden. Tegen de 30-jarige man uit IJmuiden heeft het OM een gevangenisstraf van 23 jaar geëist voor de moord. Het OM rekent het de verdachte zwaar aan dat hij het slachtoffer midden in een woonwijk voor de ogen van zijn negen jarige zoon met meerdere kogels om het leven zou hebben gebracht.

De aanleiding voor de liquidatie ligt volgens een getuige in een conflict over een investering in een partij cocaïne. Naast de vermeende schutter heeft het OM ook nog drie andere verdachten in beeld. Op een later moment zal worden beslist of er ook een zaak gestart gaat worden tegen hen.