Raptekst over ramkraak Coolblue met Audi aangetroffen op telefoon verdachte

Justitie heeft celstraffen geëist voor een ramkraak bij Coolblue in Utrecht. Bij één van de verdachten werd een raptekst aangetroffen over de ramkraak.

Bij de ramkraak op 12 juli 2019 werd de glazen pui van de winkel met een gestolen zwarte Audi geramd. De politie was zeer snel ter plaatste en wist twee van de drie mannen, die op scooters vluchtten, na een achtervolging aan te houden. In de tas die ze bij zich hadden, werden spullen gevonden die bij de Coolblue waren gestolen. De derde verdachte werd kort daarna ook aangehouden.

Onderzoek heeft bewijs opgeleverd dat de 22-jarige en 17-jarige verdachten de ramkraak daadwerkelijk pleegden en dat de 20-jarige de auto waarmee de ramkraak is gepleegd, heeft gestolen en geleverd aan de medeverdachten. Dat meldt een woordvoerder van het OM tegen Crime Nieuws.

Ook bleek uit het onderzoek dat de jongste verdachte een dag voor de ramkraak diverse gereedschappen bij een bouwmarkt had gekocht, zoals een breekijzer, betonscharen, een voorhamer en hoofdlampjes. Tenslotte heeft het onderzoek naar de aangetroffen telefoons ook bewijs opgeleverd zoals onder meer een raptekst die overeenkomt met de toedracht van de ramkraak.

Tegen deze 17-jarige verdachte is 178 dagen jeugddetentie geëist waarvan 150 dagen voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Een 20-jarige man hoort mogelijk later pas de eis omdat hij ziek zou zijn. Tegen de 22-jarige verdachte is een celstraf van veertien maanden geëist voor de ramkraak.