25 jaar cel voor Amerikaanse politieagent na doodschieten onschuldige zwarte man

Een Amerikaanse politieagent heeft 25 jaar gevangenisstraf gekregen voor het doodschieten van een onschuldige zwarte man.

De 31-jarige Corey Jones stond in 2015 langs de kant van een afrit in Palm Beach, Florida, vanwege autopech. Het slachtoffer is een drummer en was onderweg naar huis na een optreden. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door een agent in burger, Nouman Raja. Het slachtoffer werd dusdanig agressief benaderd dat hij dacht dat hij beroofd werd. Daarop probeerde Jones zijn wapen te pakken en schoot de agent de drummer ter plekke dood.

Op het moment van de schietpartij had Jones de hulpdiensten aan de lijn waardoor er geluidsopnames zijn gemaakt. Na de zoveelste dodelijke schietpartij met een onschuldige zwarte man zijn honderden personen de straat opgegaan om te demonstreren tegen politiegeweld.

De agent werd vorige maand al schuldig bevonden inzake het doodschieten van Corey Jones. De vader van het slachtoffer had de rechter om een levenslange gevangenisstraf gevraagd. Uiteindelijk heeft de man 25 jaar opgelegd gekregen.