25 jaar gevangenisstraf geëist voor doodsteken fietsenmaker in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep 25 jaar gevangenisstraf geëist voor het doodsteken van een fietsenmaker in Amsterdam.

Het slachtoffer werd op 15 maart 2016 aangetroffen in een plas bloed in zijn fietsenwinkel in Amsterdam-West. Temel Kobya bleek door geweld om het leven te zijn gebracht en had meerdere steekwonden in zijn hals en borst.

De politie stelde een onderzoek in wat uiteindelijk leidde naar de destijds 39-jarige Ifran E. De man had na de steekpartij zijn buurman verteld wat hij zojuist had gedaan. Verder werd zijn DNA aangetroffen op de pet en jas van het slachtoffer.

De rechtbank meldt verder dat enkele maanden voor de dodelijke steekpartij de verdachte een kennis meerdere malen met een hamer op zijn hoofd en lichaam heeft geslagen. Hier was geen enkel motief voor en de aanval lijkt volledig uit de lucht te komen vallen. De verdachte kwam al enige tijd bij het slachtoffer over de vloer en sloeg hem daar totaal onverwacht met een hamer doelgericht een barst in zijn schedel.

De rechtbank heeft de man schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf. E. heeft uiteindelijk 20 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Het gerechtshof doet binnenkort uitspraak inzake de moord op de fietsenmaker.