Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Politieagenten schieten op man in auto op de vlucht in Den Haag

De politie heeft in Den Haag schoten gelost bij een aanhouding.

Agenten zagen vanmiddag op de Thomsonlaan een auto door rood rijden en gaven de bestuurde een stopteken. De man weigerde te stoppen en ging er vandoor. Op de Parallelweg kon de automobilist niet verder en keerde om. Nadat hij omkeerde reed de man vermoedelijk met opzet tegen een politieauto. Hierop werd er door agenten twee keer geschoten in de richting van de automobilist. De agent in de politieauto raakte lichtgewond en is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politieauto liep forse schade op.

Ook het voertuig van de automobilist raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. Een stuk verderop op de Parallelweg kwam het voertuig tot stilstand. De verdachte vluchtte te voet uit de auto en de politie is achter hem aan gegaan. Omdat de man weigerde te stoppen werd er een waarschuwingsschot gelost. Op de Naaldwijksestraat kon de man worden aangehouden. Hij raakte niet gewond.

De verdachte, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is overgebracht naar een politiebureau waar hij zal worden gehoord. Er wordt verder onderzoek ingesteld om te kijken of het gebruikte geweld van de politie rechtmatig was.