De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

26 jaar gevangenisstraf voor Mocro Maffia liquidatie verkeerde persoon in Utrecht

De rechtbank heeft 26 jaar gevangenisstraf opgelegd voor de liquidatie van een man in Utrecht. Het slachtoffer werd per vergissing doodgeschoten en was niet het doelwit.

Twee andere mannen die betrokken waren bij de voorbereiding van de liquidatie, van het eigenlijke doelwit, hebben 7 en 10 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Naast de gevangenisstraffen hebben de hoofdverdachten van de liquidatie op Hakim Changachi ook een geldboete opgelegd gekregen. De mannen moeten 300.000 euro betalen aan de vrouw en dochter van het slachtoffer.

In de nacht van 11 op 12 januari 2017 werd de 31-jarige Utrechter Hakim Changachi doodgeschoten bij een flat aan de Faustdreef. Al snel bleek dat de daders de verkeerde persoon om het leven hadden gebracht. Het echte doelwit was Khalid H. die in dezelfde flat woont. Twee dagen later werd alsnog geprobeerd om H. te liquideren. Het slachtoffer rook onraad en waarschuwde de politie. Er ontstond een achtervolging en de politie kon de twee inzittenden aanhouden.

Naar aanleiding van de moord op Changachi heeft Nabil B. besloten om kroongetuige te worden. B. zat naar verluidt klem omdat de familie van Changachi wist dat hij betrokken was bij de liquidatie. Volgens de kroongetuige zou de gezochte Ridouan T. opdracht hebben gegeven voor deze en een reeks andere liquidaties. De onschuldige broer van B. is geliquideerd toen het nieuws rondom de kroongetuige bekend werd gemaakt door justitie. De schutter is inmiddels veroordeeld en heeft 28 jaar cel gekregen.