De Marokkaanse politie heeft in een onderzoek naar drugssmokkel een enorme partij hasj onderschept in Tanger. Het gaat om circa 15.000 kilogram.

De drugs werd afgelopen woensdag ontdekt in een verborgen ruimte in een vrachtwagen. De wagen stond geparkeerd in de wijk Boukhalef in Tanger. Na doorzoeking bleek er een enorme partij hasj te liggen.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat het gaat om een criminele organisatie die internationaal opereert. De drugssmokkelaars gebruiken verschillende bedrijven als dekmantel voor drugssmokkel naar onder meer Europa.

Eerder werd ook al een grote partij hasj gevonden die op soortgelijke wijze was verstopt in een vrachtwagen. De politie onderschepte vorige week zaterdag bijna 14.000 kilo hasj bij een controle in de haven van Tanger.

Het onderzoeksteam vermoedt dat de twee grote partijen gelinkt zijn aan elkaar en dat hier gaat om één organisatie. De Marokkaanse binnenlandse veiligheidsdienst DGSN onderzoekt de zaak en verwacht spoedig aanhoudingen te verrichten.