In Amsterdam zijn twee verdachten aangehouden voor een overval op een postbezorger. De bezorger was een lid van een arrestatieteam die zich vermomd had voor deze actie.

Sinds november 2018 zijn er meerdere overvallen geweest op postbestellers die gsm-toestellen kwamen bezorgen in Amsterdam. Hierbij werd enkele keren bedreigingen geuit en gedreigd met een mes of vuurwapen. Uit rechercheonderzoek bleek dat de bestelopdrachten steeds fake waren. De overvallers plaatsen dus een opdracht bij een ander adres dan die van zichzelf.

Op donderdagmiddag 10 januari is besloten om een pakketje af te leveren op het Nieuwersluishof. Het bestelbusje van de pakketbezorgdienst werd bestuurd door een lid van het arrestatieteam en bracht het pakketje naar het portiek van een flat. Daar werd hij aangesproken door een jongen die vroeg hoeveel hij moest betalen. Toen hij te horen kreeg hoeveel het was trok de dader het pakket uit handen van de AT’er en probeerde te vluchten. De jongen werd direct aangehouden. In de flat werd een tweede jongen aangehouden.

Bij doorzoekingen in twee woningen zijn meerdere gsm-toestellen aangetroffen en een doos met pistoolmunitie. Het rechercheteam gaat uitzoeken of de aangehouden verdachten van 16 en 18 jaar in verband gebracht kunnen worden met de eerdere overvallen.