Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

3 jaar geëist tegen Hagenaar voor vluchten en in brand steken auto na aanrijding

Een Hagenaar hoorde 3 jaar tegen zich eisen voor een aanrijding en vluchtpoging. Hij zou ook nog zijn auto in brand hebben gestoken.

De 24-jarige Hagenaar stond vrijdag voor de rechter voor een ernstige verkeersovertreding. Op 2 oktober 2022 reed de verdachte met 76 kilometer per uur over de Dierenselaan, waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is. Op een zebrapad kwam hij in botsing met een student op de fiets en reed daarna door. Het slachtoffer bleef hulpeloos achter en lag twee weken in coma. De verdachte stak zijn auto zelfs in brand en probeerde uit handen van de politie te blijven.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte zich uiterst onsympathiek opgesteld en heeft hij op geen enkel moment empathie getoond richting het slachtoffer. Hij heeft er alles aan gedaan om zijn verantwoordelijkheid af te schuiven en te ontkennen. De officier van justitie eist daarom een gevangenisstraf van 3 jaar en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 3 jaar.

Het slachtoffer heeft twee weken in coma gelegen en anderhalve maand in het ziekenhuis doorgebracht. Hij heeft moeten leren lopen en zijn hoofd omhoog houden. Of hij volledig zal herstellen van de hersenschade is nog de vraag. De zaak heeft veel pijn en verdriet veroorzaakt bij het slachtoffer en zijn familie.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.