Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

3 jaar gevangenisstraf voor verduisteren 2,5 miljoen euro van werkgever

De rechtbank heeft een vrouw veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het verduisteren van 2,5 miljoen euro van haar werkgever.

De 58-jarige vrouw werkte op de financiële afdeling van een bedrijf in Veldhoven en sluisde over een periode van ruim 5 jaar aanzienlijke geldbedragen van haar werkgever naar haar eigen rekening. De vrouw maakte op deze wijze om en nabij de 2,5 miljoen euro buit.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de vrouw alleen gestopt is met haar criminele praktijken na ingrijpen van anderen. De zaak kwam aan het rollen na een controle van bankgegevens en de crediteurenadministratie. De vrouw maakte ernstig misbruik van haar positie en het vertrouwen dat haar werkgever in haar mocht stellen, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

De vrouw handelde zeer geraffineerd en doelbewust en deed met de verduisterde bedragen diverse luxe aankopen voor zichzelf en anderen. Ze leefde op grote voet op kosten van de zaak. De vrouw heeft vooralsnog niets van het weggenomen geld terugbetaald aan haar voormalige werkgever. Het geld zou helemaal op zijn volgens de verdachte.