Colombianen gepakt met harddrugs, vuurwapen en 125.000 euro na melding ‘verdachte situatie’

De politie in Amsterdam heeft meerdere Colombianen gepakt met onder meer harddrugs, een vuurwapen en 125.000 euro cash.

Naar aanleiding van een melding over een verdachte situatie rond twee voertuigen stelde de Amsterdamse politie een onderzoek in. Er zou een sporttas van de ene naar de andere auto worden overgedragen op de Jan van Duivenvoordestraat in Geuzenveld, aldus de binnengekomen informatie.

Omdat vermoedelijk sprake was van een transactie besloten agenten rond 15.00 uur in te grijpen. Op grond van de Opiumwet en met toestemming van een bestuurder van één van de auto’s is een woning doorzocht. Tijdens de doorzoeking werd een kilo cocaïne, een kilo MDMA, 125K cash en een vuurwapen aangetroffen. Ook stuitten de agenten op een partij dure merkkleding, sieraden, verpakkingsmateriaal, voorgevouwen ponypacks en een geldtelmachine.

In en rond de woning zijn drie mannen, van respectievelijk 24, 30 en 51 jaar oud en een vrouw van 21 jaar, allen met de Colombiaanse nationaliteit, aangehouden. Het viertal wordt vrijdag voorgeleid. De partij drugs is in beslag genomen en vernietigd. De recherche doet verder onderzoek in deze zaak.