Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 30 jaar cel geëist voor een dubbele liquidatie met een AK-47 in Rotterdam.

Op woensdagavond 20 december 2017 werden de twee slachtoffers onder vuur genomen op de Rhijnauwensingel. De daders zouden het voornamelijk gemunt hebben op de 26-jarige Gilbert Henrietta en is de andere man ook doodgeschoten omdat hij er toevallig bij was. Toen de twee mannen in de auto stapten reed er een Audi Station voorbij en werd het vuur geopend. De vluchtauto is later uitgebrand in Ridderkerk.

De politie start direct een groot onderzoek naar de dubbele moord. Na een anonieme tip wordt in een woning de kalasjnikov (AK-47) gevonden die gebruikt werd bij de liquidatie. In die woning was ook een 19-jarige Rotterdammer aanwezig. Hij wordt door politie en justitie gezien als hoofdverdachte.

Uit camerabeelden en getuigenverklaringen bleek dat er een vooropgezet plan was om de slachtoffers te doden. De auto en het automatische wapen met munitie kregen ze volgens justitie van een opdrachtgever en het motief lag mogelijk in een ripdeal. De zeer jonge daders, allemaal tieners ten tijde van de moord, werd 15.000 euro beloofd voor de moord.

Slechts één van de slachtoffers moest dood maar door de kogelregen kwam de andere inzittende van de auto ook om het leven. De hoofdverdachte heeft in deze zaak een bekennende verklaring afgelegd. Hij was de schutter die vanuit de auto het vuur opende op de auto van de slachtoffers.

Naast de liquidatie stond de verdachte ook voor andere zaken terecht zoals een overval, heling van een auto en winkeldiefstal. Naast de 19-jarige schutter worden ook nog drie minderjarige Rotterdammers verdacht van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie. Wat de strafeis tegen de tieners wordt zal later bekend worden gemaakt door het OM. De schutter moet in ieder geval 30 jaar de cel in als de rechter meegaat in het verhaal van de officier van justitie.