30 jaar cel plus tbs met dwangverpleging voor dubbele moord in hotel Arnhem

De ontsnapte tbs’er die vorig jaar in Arnhem twee mensen heeft doodgestoken bij een dubbele moord heeft van de rechtbank 30 jaar plus tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. De straf is conform de eis van het OM.

De rechtbank acht bewezen dat de man de slachtoffers met voorbedachten rade om het leven heeft gebracht. Zodoende is de 48-jarige René de L. veroordeeld voor moord. Daarop staat een maximumstraf van 30 jaar of levenslang.

Omdat de rechter van mening is dat L. niet vrij mag komen zonder behandeling is er gekozen voor 30 jaar in plaats van levenslang. Want bij een levenslange celstraf is er na 25 jaar een toetsing en kan een veroordeelde crimineel in principe vrijkomen zonder behandeling.

Vorig jaar maart werden een 71-jarige man en een dakloze vrouw van 73 jaar dood aangetroffen in Hotel Rembrandt. Het hotel werd nauwelijks gebruikt en was vrijwel helemaal leeg. De 71-jarige eigenaar is maar liefst 120 keer gestoken door de dader. René de L. werd in 2006 veroordeeld voor poging tot moord. Hij kreeg toen cel en tbs.