Vermiste Franse meisje Maëlys (9) dood gevonden in een ravijn

In Frankrijk is na maanden onzekerheid het lichaam van de vermiste 9-jarige meisje Maëlys gevonden. Het slachtoffer verdween zes maanden geleden op een trouwfeest.

Gisteren werden botten van het meisje gevonden in een besneeuwd ravijn in de buurt van het dorp Saint-Franc. De verdachte in deze zaak, Nordahl L., heeft verklaard dat hij haar lichaam in het ravijn heeft gegooid.

Eerder ontkende L. alle betrokkenheid bij deze zaak. Met nieuwe techieken werd dna gevonden in de auto van de man en zag hij zich genoodzaakt om mee te werken. Naar eigen zeggen zou de ex-militair (34) het meisje ‘per ongeluk’ hebben gedood.

Het meisje werd door L. meegenomen van een bruiloft in Le Pont-de-Beauvoisin en verstopte haar lijk in de buurt van zijn huis in Domessin. Vervolgens keerde hij weer terug naar de bruiloft. Na gefeest te hebben haalde hij het stoffelijk overschot op en gooide het dode kind in een ravijn.

Het onderzoek is in volle gang en de Franse politie gaat sporenonderzoek verrichten in de ravijn. L. wordt naast betrokkenheid bij de verdwijning en dood van het meisje ook verdacht van een andere verdwijningszaak vorig jaar. Toen verdween de 24-jarige Arthur Noyer.