© Pexels

30 jaar gevangenisstraf voor wurgen moeder, vrouw en twee kinderen in Etten-Leur

Een man is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar voor het wurgen van zijn moeder, vrouw en twee kinderen.

De rechtbank acht bewezen dat de 34-jarige vorig jaar in Etten-Leur zijn vrouw en twee kinderen om het leven bracht. Op een later moment doodde hij ook nog zijn moeder. Het Openbaar Ministerie (OM) had een levenslange gevangenisstraf geëist. De rechtbank gaat echter niet uit van vier keer moord, maar drie keer doodslag en één keer moord. Dat is de reden dat er geen levenslange straf is opgelegd.

Volgens de rechtbank zijn er in deze zaak geen uitzonderlijke omstandigheden aanwezig die ervoor kunnen zorgen dat een levenslange gevangenisstraf kan worden opgelegd. Uit het strafblad en de getuigenverklaringen blijkt immers niet dat de verdachte al eerder gewelddadig was. Ook is volgens de rechtbank niet gebleken dat er sprake is van een grote kans op herhaling. 

De moord op de moeder van de man is volgens de rechtbank bewezen. Hij belde haar namelijk op met de vraag naar de woning te komen. Vervolgens heeft hij zijn moeder op dezelfde wijze als zijn gezin gedood, namelijk door haar te wurgen. Volgens de rechtbank wijst dit op planmatig handelen in plaats van handelen in een ‘ogenblikkelijke gemoedsopwelling’. De rechtbank vindt dat de man tijdens het telefoongesprek met zijn moeder nog de gelegenheid heeft gehad zich te beraden over zijn daad en de gevolgen hiervan.