Cel geëist tegen man die 2,3 miljoen buitmaakte bij Rijkswaterstaat om zichzelf en vrouwen financieel te ondersteunen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf geëist tegen een man die 2,3 miljoen euro buitmaakte bij zijn werkgever Rijkswaterstaat om onder meer vrouwen financieel te ondersteunen.

‘In een periode van zeven jaar heeft verdachte op slinkse wijze ruim 2,3 miljoen weggesluisd bij Rijkswaterstaat ten behoeve van zichzelf en vrouwen die hij daarmee financieel ondersteunde. Hij heeft daarmee aanzienlijke financiële schade toegebracht.’ Aldus de officier van justitie. Tegen de verdachte werd een celstraf van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist.

De man stond terecht voor valsheid in geschrifte, verduistering en oplichting gepleegd in de hoedanigheid als ambtenaar. Tegen hem is in 2019 aangifte gedaan door Rijkswaterstaat. De man kon van 2012 tot 2019 ongestoord zijn gang gaan en heeft honderden valse facturen ingediend. Het ging in totaal om 312 facturen blijkt uit onderzoek.

Volgens de officier van justitie bewijst de lange periode en de grote hoeveelheid valse facturen dat ‘het hier niet gaat om impulsief handelen, maar om het jarenlang op doortrapte wijze misbruik maken van zijn positie binnen Rijkswaterstaat en zijn positie als ambtenaar.’ De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.