Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

30-jarige Eindhovenaar veroordeeld voor het verkopen van zelfdodingsmiddelen

Een 30-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank veroordeeld voor het verkopen van zelfdodingsmiddelen. De man kreeg een gevangenisstraf van 3,5 jaar, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk.

De man begon in 2018 met het verkopen van zelfdodingsmiddelen via Marktplaats. Hij verkocht verschillende soorten zelfdodingsmiddelen, waaronder een middel dat middel X wordt genoemd. Dit middel is zeer giftig en kan dodelijk zijn.

De man verkocht de zelfdodingsmiddelen aan mensen uit heel Nederland. Hij kreeg de zelfdodingsmiddelen zelf uit het buitenland.

De man werd in 2021 aangehouden door de politie. Hij werd ervan verdacht dat hij ten minste 10 mensen had geholpen om zelfmoord te plegen.

De rechtbank heeft de man veroordeeld voor het verkopen van zelfdodingsmiddelen en voor het helpen van mensen om zelfmoord te plegen. De rechtbank heeft de man een gevangenisstraf van 3,5 jaar gegeven, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. De man krijgt ook een meldplicht bij de reclassering en moet zich laten behandelen voor zijn problematiek.

De rechtbank heeft de man een zware straf gegeven, omdat hij de wet heeft overtreden en omdat hij mensen heeft geholpen om zelfmoord te plegen. De rechtbank vindt het belangrijk dat mensen met suïcidale gedachten hulp krijgen en niet zelfmoord plegen.