Verdachten gepakt voor gewapende overval die mislukte omdat niemand kluis kon openen

In een onderzoek naar een mislukte overval op een supermarkt zijn twee aanhoudingen verricht.

De politie heeft twee Amsterdammers (19 en 22 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een supermarkt aan het Zuideinde. De overval is gepleegd op dinsdag 21 maart jl.

De overval vond plaats rond 06.00 uur ’s morgens. Een medewerker van de supermarkt kwam aan op het werk en werd daar aangevallen door twee mannen. De mannen bedreigden de medewerker met een vuurwapen en dwongen hem de supermarkt binnen te gaan. Binnen werden nog drie medewerkers vastgehouden. De overvallers dwongen het personeel op de grond te gaan liggen en namen de telefoon van één van de medewerkers af. De overvallers konden geen toegang krijgen tot de kluis en vertrokken zonder buit.

De medewerkers alarmeerden de politie. De politie startte een onderzoek en vond op de vluchtroute een kledingstuk dat vermoedelijk van één van de overvallers was. Dit kledingstuk is onderzocht op sporen en leidde de politie naar de 19-jarige Amsterdammer. Deze verdachte werd op 19 april aangehouden.

De recherche zette haar onderzoek voort en dit leidde uiteindelijk naar de tweede verdachte. Deze 22-jarige Amsterdammer werd op dinsdag 18 juli aangehouden.

De voorlopige hechtenis van de 19-jarige verdachte is inmiddels met 90 dagen verlengd. De tweede verdachte zal later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of de verdachte in bewaring wordt gesteld.