De politie heeft in een grootschalig witwasonderzoek een inval gedaan in vijf woningen en een bedrijfspand in Rotterdam en Rhoon. Bij de actie zijn vuurwapens, 300K cash, kunst, horloges en een woning ter waarde van ruim 3 miljoen in beslag genomen.

Tijdens het onderzoek rees het vermoeden dat er geld werd witgewassen via een stichting. Bij de invallen zijn vijf woningen en een bedrijfspand doorzocht. Tijdens de inval werd grof geschut gebruikt. Zo werd met een bearcat, een gepantserd voertuig, toegang gekregen tot het terrein en werd de kluis open gebrand. De politie hield drie verdachten aan. Het gaat om een vrouw van 46 jaar, een vrouw van 20 jaar en een man van 47 jaar zijn aangehouden.

In het bedrijfspand werden agenten aangevallen door twee beveiligingshonden. Hierbij liepen de agenten bijtwonden op. Eén hond kregen ze onder controle de andere hond was zo agressief dat de agenten genoodzaakt waren om het beest neer te schieten.Eén agent moest naar het ziekenhuis voor een behandeling van zijn wonden.

Tijdens de invallen werd beslag gelegd op een woning met een waarde van ruim 3 miljoen. Vier vuurwapens, twee auto’s, sieraden, horloges, kunstwerken en 300.000 aan contant geld werden in beslag genomen. Omdat twee van de vier vuurwapens werden aangetroffen in het bedrijfspand, wordt ook onderzocht of bestuurlijke maatregelen kunnen worden genomen.