Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Kluis met 60K, vuurwapens, 20 kilo wiet en harddrugs gepakt bij invallen in Friesland na anonieme tips

De politie heeft na anonieme tips vijf verdachten aangehouden voor handel in hard- en softdrugs. Bij de invallen is o.a. een verborgen kluis met 60.000 euro, vuurwapens en 20 kilo wiet aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van tips over mogelijke drugshandel door twee mannen van 34 en 67 jaar uit Grou werd een onderzoek ingesteld. Nadat de politie genoeg bewijs had verzameld zijn er invallen verricht en aanhoudingen gedaan. In totaal zijn vijf personen aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Sneek, twee mannen van 34 en 67 uit Grou, een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een vrouw van 57 jaar uit Grou. De verdachten werden vorige week woensdag aangehouden.

Bij de doorzoekingen werden twee vuurwapens, twee luchtdrukwapens, pepperspray, een taser, een verborgen kluis met ruim 60.000 euro aangetroffen. Ook vonden agenten 20 kilo wiet, wietafval en een handelshoeveelheid harddrugs. In twee loodsen werden verborgen ruimtes aangetroffen met daarin een wiethok, wiet en spullen om een wietkwekerij te kunnen maken. De doorzoekingen vonden plaats in Grou, Akkrum, Sneek en Woudsend.

Na de aanhoudingen werden de vijf verdachten overgebracht naar het politiebureau. Daarbij werden ze diverse keren gehoord. Tegen de vijf werd proces-verbaal opgemaakt maar allemaal zijn ze weer op vrije voeten. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.