330 jaar celstraf voor pedofiel die kinderen misbruikte op Filipijnen

De Amerikaanse autoriteiten hebben een 56-jarige pedofiel veroordeeld tot maar liefst 330 jaar cel. De man zal zoals het er nu naar uitziet sterven in de gevangenis.

Het gaat om David Paul Lynch uit Florida die veroordeeld is voor meerdere feiten. Het gaat daarbij om het produceren van kinderporno en seksueel misbruik van kinderen op de Filipijnen. Uit onderzoek blijkt dat de man in 2005 is begonnen met tripjes naar de Filipijnen. Dit deed hij om kinderen te misbruiken.

De man regelde slachtoffers online en in één geval was het de moeder die haar kind doorverkocht. De rechtbank acht bewezen dat de Amerikaan zeker drie kinderen op beeld heeft vastgelegd bij het misbruik. De FBI stelde een onderzoek in naar de man naar aanleiding van een tip.

Uiteindelijk is Lynch in december 2016 aangehouden op het vliegveld van Florida net op het moment dat hij in een vliegtuig naar de Filipijnen wilde stappen. Bij doorzoeking in zijn woning troffen agenten foto’s en video’s aan van de pedofiel met kinderen. De rechter heeft de man nu 330 jaar gevangenisstraf opgelegd voor het misbruiken van kleine kinderen.