Cash geld gevonden bij inval garage Wormerveer. © OM.nl

Tot 4 jaar cel na vondst miljoenen euro’s cash in autobanden garage Wormerveer

De rechtbank heeft tot vier jaar cel opgelegd aan onder meer de eigenaar van een garage in verband met witwassen. In het pand in Wormerveer werden miljoenen euro’s cash aangetroffen en in beslag genomen.

De garagehouder heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van 48 maanden. Hij is daarnaast ook veroordeeld voor het mishandelen van een agent. De broer, eveneens werkzaam in het garagebedrijf, is veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 10 voorwaardelijk, voor zijn rol in deze zaak. Het OM had tot 4,5 jaar cel geëist tegen de verdachten in verband met witwassen.

Vorig jaar juni heeft de politie een inval gedaan bij de garage in Wormerveer. Met onder meer geldhonden werd het pand grondig doorzocht. Hierbij werden grote hoeveelheden cash geld gevonden. Miljoenen euro’s zaten verstopt in autobanden en verborgen ruimtes van auto’s.

De verdachte verklaarde dat iemand de autobanden gevuld met cash in zijn pand had bewaard tegen betaling. Hiervoor zou de garagehouder naar eigen zeggen een geldbedrag krijgen. De in beslag genomen ruim 3 miljoen euro is, op een relatief klein deel na, door de rechtbank verbeurd verklaard.