© Politie

340.000 euro cash, 80 kilo harddrugs en vuurwapens na tip gepakt bij inval versnijdingspand Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft na een tip ruim 340.000 euro cash en 80 kilo harddrugs aangetroffen in een versnijdingspand.

Agenten stelden naar aanleiding van een tip die binnenkwam bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) een onderzoek in bij de woning aan de Riederstraat. Een man die tijdens een observatie het pand verliet met een grote boodschappentas werd gecontroleerd. De tas bleek vol geld te zitten. Na telling bleek het om 340.000 euro te gaan.

Na de geldvangst is ook de woning doorzocht. Hierbij werd een grote partij vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Het gaat om een partij van rond de 80 kilogram. De stoffen worden nog getest om vast te stellen of het inderdaad om deze harddrugs gaat. Ook lagen er twee vuurwapens in de woning en was er een ruimte die vermoedelijk werd gebruikt als versnijdingsruimte.

De politie heeft bij de actie meerdere verdachten aangehouden. In totaal zijn zeven personen opgepakt. Het gaat om één vrouw, een 33-jarige vrouw uit Rotterdam, en zes mannen variërend tussen de 22 en 38 jaar. Zij komen ofwel uit Rotterdam of hebben geen bekende woon- of verblijfplaats. Het onderzoek naar het versnijdingspand loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

© Politie