© OM

3,5 miljoen euro gepakt in auto Den Haag bij invallen vijf broers in beeld door Encrochat en Sky ECC

De politie heeft bij een man in Den Haag die in beeld kwam via Encrochat en Sky ECC, ruim 3,5 miljoen euro aangetroffen in zijn auto.

Op 9 maart hield de Haagse politie bij een actie zeven mannen, vijf broers en twee bekenden van hen, aan in verband met een onderzoek nar drugshandel. Ook werden er die dag invallen verricht en panden doorzocht. Hierbij werd in de Joubertstraat een stashlocatie aangetroffen en een cocaïneblokkerij. Bij doorzoeking in de Berlijnstraat werd een cocaïnewasserij ontdekt. Verder trof de politie bij de actie in de auto van een 42-jarige Hagenaar ruim 3,5 miljoen euro aan.

Het bewijs tegen de Hagenaars (die in leeftijd variëren tussen de 24 en 44 jaar) bestaat onder meer uit chats die zij voerden via Encrochat en Sky-ECC. Sinds hun aanhouding zaten de verdachten ‘in beperkingen’. Dat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben. In die fase zijn ook politie en OM terughoudend in de communicatie. Vanaf vandaag zijn de beperkingen opgeheven. De rechter-commissaris heeft hun voorarrest met negentig dagen verlengd.

© OM