Mocro Maffia acteur Bilal Wahib over filmpje minderjarige: ‘Ik heb enorm veel spijt’

Mocro Maffia acteur Bilal Wahib heeft voor het eerst gereageerd op het filmpje met de minderjarige jongen.

Via zijn advocaat laat de acteur aan RTL Nieuws weten enorm veel spijt te hebben van zijn actie. ‘Het was een onbezonnen daad en totaal misplaatste grap’, aldus Wahib. De politie in Amsterdam onderzoekt de zaak en heeft de 22-jarige aangehouden en vastgezet. Hij zou inmiddels één keer zijn verhoord en zit nog vast. Later wordt beslist of hij vast blijft zitten of in afwachting van een mogelijk proces naar huis mag.

Eerder vandaag ontstond er enorm veel ophef nadat er online beelden verschenen waarin te zien was hoe Bilal Wahib en collega Mocro Maffia acteur Ousamma Ahammoud een minderjarige jongen in een livestream vroegen om zijn geslachtsdeel te laten zien. Het slachtoffer weigerde eerst, maar deed dit later alsnog. De beelden zijn opgenomen door deelnemers van de Instagram livestream en online gezet.

Onder meer Top Notch en BNN/VARA hebben per direct alle samenwerking met Bilal Wahib stopgezet. Ook RTL zegt geschokt te zijn na het verschijnen van de beelden. Het onderzoek naar de actie van de acteurs door de zedenpolitie is in volle gang.