Balen met tientallen kilo's hasj gepakt bij de drugsrippende bende. © Guardia Civil

3500 kilo hasj gepakt bij oprollen bende schietgrage drugsrippers in Zuid-Spanje

De Spaanse politie heeft een bende rippers opgerold die in de regio Malaga actief waren en veel drugshandelaren en smokkelaars beroofden van hun handelswaar. Bij de bende is 3500 kilo hasj aangetroffen.

Het onderzoek werd gestart nadat in september 2016 een auto in de regio Manilva werd aangetroffen met 82 kilogram hasj erin. De politie stelde een onderzoek in wat leidde naar een bende criminelen die zich voornamelijk bezighield met smokkel, rippen en handel in hasj.

Tijdens observaties werd gezien hoe de criminelen gewelddadig te werk gingen en geweld niet schuwden. Grote partijen hasj werden regelmatig geript en vervolgens weer gesmokkeld in speciaal geprepareerde auto’s. De bende wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere geweldsincidenten en schietpartijen.

Na een uitgebreid onderzoek van twee jaar is de politie overgegaan op invallen en doorzoekingen. Hierbij zijn meerdere panden doorzocht en 23 verdachten aangehouden. Er is beslag gelegd op goederen ter waarde van ruim een kwart miljoen euro, negentien auto’s en tientallen mobiele telefoons.

De politie nam ook ook een grote partij hasj in beslag bij de drugsrippende bende. In totaal gaat het om 3500 kilogram. De verdachten zitten vast en het onderzoek naar de drugshandel, gewelddadige ripacties en smokkel wordt voortgezet door de Spaanse recherche.