Matthew Johnson en zijn toegetakelde ex-vriendin. © Sussex Police

Man sprayt ammoniak in ogen ex en rijdt uren rond om haar extra te laten lijden

Een 26-jarige Brit heeft een celstraf opgelegd gekregen voor een gruwelijke en sadistische aanval op zijn ex. Het slachtoffer kreeg onder meer ammoniak in haar ogen gespoten en werd aangerand.

De vrouw werd onder bedreiging van een mes meegenomen naar een afgelegen parkeerplaats waar ze eerst werd aangerand en vervolgens zwaar toegetakeld. Dat was nog niet alles want de Brit Matthew Johnson spoot ook nog ammoniak in haar ogen en heeft uren rondgereden om zijn ex extra te laten lijden.

Uiteindelijk heeft de man de vrouw afgezet bij een ziekenhuis en is gevlucht. Tot op de dag van vandaag heeft het slachtoffer last van de gevolgen van de zware mishandeling op 3 augustus 2016. Zo moet ze een bril dragen en kan ze niet ’s nachts autorijden.

Rechter Shani Barnes zei eerder deze week bij de uitspraak van de strafmaat dat ze de beelden van de mishandeling nog lang op haar netvlies had staan. De man heeft een celstraf opgelegd gekregen van tien jaar voor de zware mishandeling. Na zijn vrijlating zal hij nog vier jaar onder toezicht staan.