Woensdag 28 augustus heeft de politie in Helmond tien personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hennepteelt. Het gaat om vijf mannen en vijf vrouwen. De politie onderzoekt de zaak.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in naar een loods aan de Zuiddijk. De politie hield er sterk rekening mee dat er mogelijk wiet gekweekt werd op die locatie.

Bij doorzoeking van het pand werd een in werking zijnde wietplantage aangetroffen. Tevens bleek de kwekerij ingericht als knipperij en drogerij. In totaal werden er 225 planten aangetroffen. Daarnaast werd ruim 36 kilo aan reeds geknipte toppen gevonden. Dit alles is in beslag genomen en zal spoedig worden vernietigd.

In het pand waren ten tijde van de inval tien personen aanwezig. Allen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om vijf mannen en vijf vrouwen in de leeftijd van 18 tot 55 jaar uit Helmond, Millingen aan de Rijn, Lobith en België. Na verhoor mochten acht personen weer naar huis. Een 34-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Helmond zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie