Donderdag 29 augustus heeft de politie in Lelystad een hennepkwekerij opgerold na melding van een lekkage. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Rond 22.00 uur kwam er melding binnen van een lekkage in een woning aan de Moezelstraat. Een bewoner had enorm last van water die langs de muren naar binnen sijpelde. Na enkele vergeefse pogingen om contact te krijgen met zijn buren werd de politie ingeschakeld.

Nadat er toestemming was gekomen om het huis van de buren, de woning waar het water waarschijnlijk vandaan kwam, te betreden, maakten agenten zich op voor een inval. Op dat moment zagen ze opeens beweging in de woning en werd de voordeur opengedaan door de bewoonster.

Bij doorzoeking van het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op zolder. In totaal stonden er 250 planten. Alle planten en benodigdheden voor het kweken van wiet zijn in beslag genomen en zullen spoedig worden vernietigd.

De 23-jarige bewoonster en een 32-jarige man uit Lelystad, die toevallig net op bezoek kwam, zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie