375 jaar cel voor vermoorden twee kinderen en student vanwege post op Facebook

In de Verenigde Staten is een man veroordeeld tot 375 jaar gevangenisstraf voor een drievoudige moord vanwege een post op Facebook.

De 31-jarige Jeremy Arrington uit New Jersey kreeg drie opeenvolgende levenslange gevangenisstraffen opgelegd voor het doden van de 7-jarige Ariel Little Whitehurst, haar 11-jarige broer Al-Jahon Whitehurst en het doodschieten van Syasia McBurroughs, een 23-jarige jarige vriend van de familie die in november 2016 hun huis in Newark bezocht.

Arrington drong de woning van het gezin binnen omdat hij woest was vanwege een post op Facebook. Eén van de slachtoffers zou hem op Facebook genoemd hebben als mogelijke verdachte van een schietpartij en aanranding. Daarop ging de dader naar de woning en gijzelde zes personen. De moeder van de vermoorde kinderen, 29, en twee 13-jarige tweelingen, een jongen en een meisje, werden neergestoken, maar overleefden de aanslag.

De rechter heeft Arrington schuldig bevonden en een zeer langdurige celstraf opgelegd. Naast de levenslange straffen kreeg de moordenaar ook nog extra straffen van 50 jaar voor drie pogingen tot moord per persoon op de slachtoffers die het incident hebben overleefd. De straf komt op 375 jaar, waarvan Arrington 281 jaar uit moet zitten voor hij in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating.