© Pixabay on Pexels.com

4 jaar cel voor brute woningoverval waarbij vrouw in slaapkamer pistool op hoofd kreeg

De rechtbank heeft 4 jaar cel opgelegd voor een brute gewapende woningoverval in een dorp in Brabant.

De 19-jarige Rotterdammer ging in april 2022 samen met een onbekend gebleven medeverdachte naar de woning in het dorp Gemonde. De medeverdachte belde daar vermomd als pakketbezorger aan. Op het moment dat het slachtoffer de deur opendeed, sloegen de verdachten met een vuurwapen (of een voorwerp dat daarop lijkt) tegen haar hoofd, bedreigden haar en sleurden haar naar de slaapkamer op de bovenverdieping.

De daders gingen bruut te werk en in de slaapkamer kreeg het slachtoffer een wapen op het hoofd gezet. De overvaller dreigde te zullen schieten als ze niet zou zeggen waar waardevolle spullen lagen. Daarna bond hij de polsen en de enkels van de vrouw bij elkaar met tape en plakte haar mond en ogen dicht. Ze werd uiteindelijk gedwongen om op de bank in de woonkamer te gaan liggen en zou worden neergeschoten als ze weg zou gaan. 

De daders gingen na enige tijd binnen te zijn geweest er vandoor met sieraden, een contant geldbedrag, een laptop, een spelcomputer, tassen, kleding en flessen parfum. Na onderzoek werd de verdachte gepakt en vastgezet. De rechtbank legt hem 4 jaar cel op.