© Pexels

Luxe VIP-cellen beruchte criminelen ontdekt na rellen en liquidaties in Mexicaanse gevangenis

In Mexico zijn VIP-cellen aangetroffen na de bestorming van een gevangenis.

Een groep zwaarbewapende criminelen viel het gevangeniscomplex in Ciudad Juarez eergisteren aan met zwaar geschut. Hierbij werden verschillende cipiers ter plekke geëxecuteerd. Er zijn tien bewakers gedood, zeven gedetineerden en twee aanvallers.

Volgens justitie in het Midden-Amerikaanse land zijn 25 gevangenen ontsnapt, onder wie bendeleider Ernesto Alfredo Pinon, ook bekend onder zijn bijnaam ‘El Neto’. Hij kreeg in 2010 een straf van ruim 200 jaar opgelegd vanwege ontvoering en moord. De drugsbaas is nog voortvluchtig. De politie is momenteel bezig met een klopjacht.

Toen de autoriteiten de situatie weer onder controle hadden werd in de gevangenis een bijzondere ontdekking gedaan. Bepaalde gedetineerden bleken te beschikken over zogenaamde VIP-cellen. Ze waren voorzien van veel luxe en één had zelfs een kluis vol cash.

Het is niet voor het eerst dat de gevangenis in Ciudad Juarez wordt opgeschrikt door een gewelddadige uitbraak en/of opstand. In 2009 kwamen bij ongeregeldheden twintig personen om het leven.