Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

4 jaar cel voor doodrijden 8-jarig jongetje in Nieuwegein

Een man is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een celstraf van vier jaar in verband met het doodrijden van een 8-jarig jongetje.

Op 10 maart reed de 56-jarige verdachte in zijn auto om naar eigen zeggen te ontspannen. Hij had last van stressklachten omdat hij mogelijk zijn baan zou verliezen. Met een fles wodka in de auto is de man gaan rijden en drinken. De Utrechter heeft, volgens de rechtbank, verklaard dat hij al snel merkte dat hij aangeschoten was en te veel gedronken had. Hij gebruikte antidepressiva en heeft verklaard dat hij wist dat dit geneesmiddel het reactievermogen nadelig beïnvloedt, ook in combinatie met alcohol.

Uit onderzoek blijkt dat de man veel te hard gereden heeft, met een geschatte pieksnelheid van 134 km/uur. Tot vlak voor het ongeval heeft de man plankgas gereden. Pas tussen de 2 en 1,5 seconden voor de aanrijding wordt het gas losgelaten en het rempedaal bediend. Daarnaast staat vast dat de man door rood gereden heeft. Naast de celstraf mag de verdachte ook 5 jaar lang geen motorrijtuigen besturen.