Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

4 maanden cel voor zoenen en betasten borsten 87-jarige vrouw bij aanranding in Leiden

Een man is veroordeeld tot 4 maanden cel voor het zoenen en betasten van een 87-jarige vrouw in Leiden.

Het slachtoffer was op 7 augustus vorig jaar thuis toen er werd aangebeld. Nadat zij had opengedaan, zag zij een onbekende man voor haar deur staan. Die zette een voet tussen de deur en begon haar zonder enige aanleiding te zoenen op haar gezicht en in haar nek. Ook betastte de man haar borsten.

De vrouw schrok enorm en wist de man naar buiten te werken. Ze belde een vriend en deed later aangifte bij de politie . Er is vervolgens een onderzoek ingesteld waarbij onder meer bewakingsbeelden werden veiliggesteld. De beelden zijn uitgezonden in Team West en leidde tot herkenning van de verdachte. Die kon uiteindelijk op 24 januari te Den Haag worden aangehouden.

De 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats is vandaag door de politierechter veroordeeld tot vier maanden cel. Volgens de politierechter is bewezen dat hij de 87-jarige vrouw die dag bij haar thuis heeft aangerand. De verdachte ontkent alles, maar zijn DNA is aangetroffen in de nek van het slachtoffer. De officier van justitie had vijf maanden cel geëist.