© crime-nieuws.nl

Italiaanse politie pakt voor ruim 140 miljoen euro aan villa’s en jachten af van Russische oligarchen

De Italiaanse politie heeft voor ruim 140 miljoen euro aan villa’s en jachten in beslag genomen bij Russische oligarchen.

Het gaat om vijf oligarchen die op sanctielijsten zijn geplaatst vanwege de oorlog die Rusland voert met Oekraïne. Er zijn onder meer meerdere panden in Sardinië, het Comomeer en Toscane in beslag genomen. Het gaat om een luxe villa op het eiland Sardinië, eigendom van miljardair-zakenman Alisher Usmanov, en een 17e-eeuws huis in de buurt van de Toscaanse stad Lucca, eigendom van lid van het Russische parlement Oleg Savchenko.

Het duurste object die de politie in beslag wist te nemen is een jacht genaamd Lady M. De boot is van Alexey Mordashiv, de rijkste man van Ruslande. Een tweede jacht van Gennady Timchenko is ook in beslag genomen. Timchenko wordt beschouwd als een van Poetins naaste medewerkers. De twee jachten zijn in beslag genomen in de havens van Imperia en Sanremo. Verder nam de politie voor circa 8 miljoen euro in beslag aan eigendommen van presentator van de staatstelevisie Vladimir Soloviev. Naar verwachting zullen er door de sancties meer van dit soort inbeslagnames volgen bij Russische oligarchen en andere burgers.