invallen drugshandel rotterdam zuid, inval rotterdam zuid drugs, drugshandel rotterdam invallen
Geprepareerde ponypacks en blokken harddrugs © politie

48 kilo harddrugs én 213.000 euro cash bij invallen inzake drugshandel Rotterdam

De politie Rotterdam heeft bij invallen inzake grootschalige drugshandel een grote hoeveelheid harddrugs en een aanzienlijke hoeveelheid aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om 48 kilo harddrugs en 213.000 euro cash.

Naar aanleiding van onderzoek naar drugshandel op Rotterdam-Zuid kreeg de politie drie woningen in het vizier. Bij een inval in de eerste woning werden de bewoonsters, een moeder en dochter (37 & 18 jaar oud), en een 42-jarige man uit Rotterdam aangehouden. In het pand troffen agenten 48 kilo aan cocaïne en speed en 7 kilo versnijdingsmiddel. Daarnaast lag er een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal.

De politie vermoedt dat de woning gebruikt werd als een soort groothandel voor drugs. Er werd niet rechtstreeks geleverd aan klanten maar aan dealers. Naast de grote hoeveelheid drugs werd er ook bijna 27.000 euro en een vuurwapen met munitie gevonden. Tijdens de doorzoeking in de woning kwam een man aan de deur die een groot geldbedrag bij zich had. De 49-jarige Zaandammer had 144.000 euro op zak. De man is aangehouden inzake witwassen.

Bij inval nummer twee werd een huis in Barendrecht doorzocht. In de woning werd bijna 60.000 euro en 16 dure exclusieve merkhorloges aangetroffen. De horloges en het geld zijn in beslag genomen. Een 35-jarige man en 39-jarige vrouw zijn aangehouden.

Verder werd er ook een inval gedaan in een bedrijfspand in Ommoord maar dat leverde niets op. Het onderzoek naar de grootschalige drugshandel loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.