vlaamse internetpedofiel youtube, internetpedo vlaming, belg internet pedo youtube
© screenshot

VIDEO: Vlaamse internetpedo wordt YouTube fenomeen

Een Vlaamse internetpedofiel is een fenomeen geworden op YouTube nadat zijn ‘slachtoffers’ filmpjes van de man plaatsten. De Belg zou al jaren bezig zijn met dit soort praktijken.

Dat meldt de Belgische krant De Morgen. De man zocht op een Chatroulette-achtige site, genaamd Omegle, zijn vele slachtoffers. Op de website worden personen op de webcam volkomen willekeurig aan elkaar gekoppeld. Na korte chatgesprekken voegt de man zijn slachtoffers toe op Skype en vraagt hij ze seksuele handelingen te verrichten.

Wat opmerkelijk aan deze zaak is, is dat veel jongens de ontmoeting met de man op YouTube hebben geplaatst. Een aantal van de video’s heeft honderdduizenden views. Uit onderzoek van de krant blijkt dat de man al jarenlang bezig is met dit soort praktijken. Waarschijnlijk zijn ook jongens uit Nederland het slachtoffer geworden van de man. In een aantal video’s hoor je jongens met een Nederlands accent.

De YouTube-pedo is door de Belgische politie opgepakt maar weer vrijgelaten. Wel onder ‘strenge voorwaarden’. Wat die voorwaarden precies zijn is niet bekend. Het gaat om een 61-jarige man uit Oost-Vlaanderen.