Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5 jaar cel geëist tegen man uit Bunschoten-Spakenburg voor misbruiken zeven kinderen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 5 jaar cel en tbs geëist tegen een man uit Bunschoten-Spakenburg voor het misbruiken van zeven kinderen.

De 35-jarige man werd eind december 2020 na onderzoek aangehouden. Aanleiding was een melding van ouders van een meisje dat vaker bij de man thuis kwam. Tijdens het onderzoek kwamen volgens het OM vervolgens aanwijzingen naar voren dat er meer kinderen zouden misbruikt zijn door de verdachte. Zo werden er op digitale gegevensdragers van de verdachte beelden gevonden waaruit de verdenking ontstond dat de man ook drie slachtoffers heeft gemaakt tijdens zijn vrijwilligerswerk bij een kerk in Bunschoten.

De man heeft het misbruik waar hij van wordt verdacht deels bekend. Daarnaast is er bewijs in de vorm van verklaringen van de slachtoffers, getuigenverklaringen en door de verdachte gemaakte videobeelden en foto’s. Uit het afgeronde onderzoek blijkt in de visie van het OM dat de verdachte vijf meisjes en twee jongens, allen onder de twaalf jaar oud, heeft misbruikt. Onder de slachtoffers is ook een kind van de verdachte zelf. Verder had de man ook expliciete beelden van kinderen gemaakt en in bezit.

De officier heeft een gevangenisstraf voor de duur van vijf jaar geëist en vanwege meerdere stoornissen ook een aanvullende tbs behandeling. De officier van justitie heeft de rechtbank verzocht de vorderingen van de slachtoffers toe te wijzen voor een bedrag van in totaal ruim 70.000 euro. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.