Aanhoudingen bij invallen op 24 locaties voor roven miljoenen euro’s met phishing Belgen

De Nederlandse politie heeft in een onderzoek van de Belgische recherche aanhoudingen verricht voor phishing. Hierbij zouden miljoenen euro’s zijn buitgemaakt.

Op verzoek van de Belgische politie kwamen agenten op dinsdag in actie en hebben doorzoekingen verricht in Amsterdam, Midden Nederland, West Brabant, Rotterdam, Oost Nederland en Den Haag. Op 24 verschillende locaties vielen agenten binnen. Hierbij zijn onder meer een vuurwapen, designer kleding, dure horloges en tienduizenden euro’s aan cash geld in beslag genomen.

De politie heeft bij de actie in totaal negen personen aangehouden. De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 25 t/m 36 jaar uit Amsterdam, Almere, Rotterdam en Spijkenisse en een 25-jarige vrouw uit Deventer. Ze worden verdacht van phishing, internetoplichting en witwassen. Volgens de Belgische politie zijn er tientallen Belgische slachtoffers bekend die onder meer benaderd werden via mail, sms en WhatsApp. Met deze werkwijze zou de bende miljoenen euro’s hebben buitgemaakt.

De aangehouden verdachten zitten vast en hun overlevering aan België wordt in gang gezet. Het onderzoek naar het buitmaken van miljoenen euro’s met phishing is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.