Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5 jaar cel voor man die aanbelde bij willekeurige woning Oudenbosch en vrouw bruut heeft verkracht

Een man die bij een willekeurige woning in Oudenbosch aanbelde en een vrouw bruut verkrachtte, is veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar.

Uit onderzoek blijkt dat op 21 maart 2019 de 38-jarige man met een pakketje aanbelde bij een woning in Oudenbosch. De bewoonster deed open en de man vroeg haar naar een bepaald huisnummer. Nadat de vrouw hem de weg had gewezen ging hij weg, maar kwam later weer terug om te vragen of hij gebruik mocht maken van haar toilet en een glas water mocht. Toen de vrouw merkte dat de man niet van plan was om weg te gaan heeft zij nog tevergeefs geprobeerd om zelf haar huis uit te vluchten. De man werkte haar tegen de grond en heeft haar handen op haar rug met handboeien vastgebonden. Daarna heeft hij een doek om haar mond gebonden en is met zijn vingers het lichaam van de vrouw binnengedrongen.

Het slachtoffer is direct na het voorval naar een buurtbewoonster gegaan en heeft daar haar verhaal gedaan. De buurtbewoonster is ook gehoord als getuige. De vrouw heeft gedurende het hele proces consistent en gedetailleerd verklaard over wat haar die dag is overkomen. De verdachte daarentegen heeft eerst alle betrokkenheid ontkend. Pas nadat hij geconfronteerd werd met onderzoeksbevindingen heeft hij steeds meer toegegeven over het voorval, maar is het binnendringen in haar lichaam blijven ontkennen.

Volgens het hof heeft hij met zijn handelingen grove inbreuk gemaakt op haar geestelijke en lichamelijke integriteit. Het gebruik van de handboeien geeft daarnaast aan dat hij geraffineerd te werk is gegaan. Een gevangenisstraf van 5 jaar is daarom passend en geboden, aldus het gerechtshof. De man moet de vrouw ook een schadevergoeding van bijna 11.000 euro betalen.